Rozenfeest

In Assinghausen is de roos een bepalend onderdeel van het dorp. Sinds 2007 is Assinghausen zelfs benoemd als erkend Rozendorp.

Er lopen 4 verschillende rozenpaden door het dorp. U vindt hier een grote keuze aan rozen op de rozenpaden “Flame Dance“, “Heath Dream”, “Rosa Sancta” en “Snowflake”. Om precies te zijn zijn er meer dan 150 verschillende soorten die de prachtige huizen en bezienswaardigheden van het dorp sieren. Elke 2 jaar vindt er in het dorp het bekende rozenfestival plaats, waarvoor de rozenvereniging rozen- en tuinliefhebbers uitnodigt. De duizenden bezoekers krijgen een kleurrijke marktdrukte aangeboden met ongeveer 40 prachtige kraampjes welke door door het hele dorp verspreid zijn. De bijzondere flair van het festival wordt vooral geprezen en gewaardeerd door de rozenversieringen en de levensader van de leden van de Rozenvereniging, dezezijn niet uit op winst, maar in de eerste plaats op de roos en een succesvol festival. Dit zie je terug in de gematigde prijzen en natuurlijk (in tegenstelling tot de meeste andere tuincentra) de gratis toegang.